Today.ua

Білл Гейтс зробив прогноз на 2021 рік, назвавши 12 приводів для радості

Американський мільярдер і один з найбагатших людей на планеті Білл Гейтс назвав 2020 рік руйнівним, але при цьому висловив упевненість в тому, що 2021 рік буде набагато краще. Про це співзасновник Microsoft написав у своєму блозі.

Білл Гейтс нагадав, що в 2020 році через коронавірус у світі померли більше 1,6 мільйонів осіб, а світова економіка зазнала збитків, вимірюваних трильйонами доларів. Але в наступному році, вважає мільярдер, у людей є як мінімум 12 приводів для радості.

На думку Гейтса, подяки заслуговує швидкість, з якою фармацевтичні компанії створили й протестували вакцину від коронавіруса, і в наступному році вакцинуватися зможе значна частина населення Землі.

Позитивним моментом Гейтс вважає й те, що люди за цей рік усвідомили необхідність соціального дистанціювання, що в свою чергу, буде знижувати швидкість поширення інфекції в майбутньому. Спостереження за тим, як країни борються з пандемією, вселяє в підприємця оптимізм. Позитивним, на думку Гейтса, є і те, що фармацевтичні компанії почали розділяти між собою фінансові ризики і діляться один з одним виробничими ресурсами і технологіями.

"Для повної перемоги над вірусом необхідно виробити від п'яти до 10 млрд доз вакцин. Але це не найголовніша проблема. Основна перешкода тут - логістика. Однак людство зможе вирішити і це питання ", - вважає Білл Гейтс.

Раніше Білл Гейтс припускав, що бідні країни не впораються з пандемією коронавіруса, але зараз радий помилятися. Також, за його прогнозом, навесні 2021 року пандемія коронавіруса піде на спад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ