Today.ua

Деяким українським біженцям у Польщі виплатять додаткову допомогу 1000 злотих

Українські біженці в Польщі отримують різні види допомоги як від польського уряду, так і від благодійних організацій. Деяким із них доступна допомога 1000 злотих Becikowe.

Хто має право на отримання такої допомоги, розповіло видання ukrainianinpoland.pl.

Як стало відомо, Becikowe – це вид одноразової допомоги, яка виплачується з нагоди народження дитини. Причому дитина у біженців має народитися саме в Польщі. Лише в такому випадку вони мають право на отримання цієї виплати. Розраховувати на цю допомогу можуть українці, що мають право на тимчасове проживання, а також право на перебування і роботу у Польщі.

Якщо за цією допомогою буде ухвалено позитивне рішення, то отримувачу перекажуть гроші поштою або на банківську картку. Причому отримати цю виплату може не тільки хтось із батьків дитини, але й також юридичний опікун дитини, якому суд доручив нею опікуватись, або фактичний опікун, який узяв на себе піклування про дитину, подавши до суду заяву про усиновлення цієї дитини.

Отже, щоби претендувати на таку виплату, треба не лише народити дитину в Польщі, а ще й відповідати іншим критеріям на отримання допомоги 1000 злотих.

Зокрема, треба відповідати таким умовам:

Щоб отримати допомогу 1000 злотих, треба буде представити такі документи:

Крім того, якщо дитину виховує лише один із батьків, слід подати ще й такі документи:

Є декілька способів подачі документів на цю допомогу:

При оформлення заявки онлайн слід виконати таку послідовність дій:

Далі залишається лише чекати на рішення компетентного органу, який розгляне заяву і дасть відповідь на запит щодо призначення допомоги. Зазвичай розгляд заяви триває 1-2 місяці. Якщо рішення буде позитивне, то гроші мають переказані на той рахунок, який вказаний у заяві.

Нагадаємо, українські жінки також можуть одержати грошову допомогу від благодійного фонду Mama Moya.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ