Today.ua

Долар і євро після Нового року різко подешевшали: курс валют в Україні на святкові дні

Курс долара в Україні у середу, 6 січня, впав до позначки 28,40 грн/долар, що на 3 копійки менше, ніж у попередній банківський день. Євро подешевшав до 34,85 грн/ євро, але курс європейської валюти все-одно залишається вищим, ніж був до Нового року.

Напередодні новорічних свят міжбанк закрився з курсом гривні на рівні 28,33 грн/доллар, євро до гривні зміцнився до позначки 34,81 грн/євро. Протягом першого тижня січня істотного зростання обсягів торгів на ринку не очікується, оскільки він стане скороченим і торгівля буде вестися тільки до четверга, 7 січня. Гривня має залишатися більш-менш стабільною.

В кінці 2020 року Нацбанк навмисно утримував падіння гривні. Щоб виконати свої хоча б мінімальні зобов'язання - в частині виплати зарплат, українській владі довелося позичати гроші: у міжнародних кредиторів і на внутрішньому ринку - через випуск ОВДП. Попереду локдаун, і чи буде НБУ і далі утримувати національну валюту, невідомо.

Закладений в бюджеті показник курсу долара на рівні 29,1 грн/долар на початку 2021 року більшість експертів вважають мало реалістичним. Гривня може не здавати свої позиції набагато довше. Локдаун в січні буде лише сприяти зміцненню національної валюти, оскільки чим менше в українців буде можливості купити імпортні товари, тим, відповідно, буде меншим попит на іноземну валюту.

Раніше повідомлялося, що найпопулярніша у світі криптовалюта біткоін побила позначку в 34 тисячі доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ