Today.ua

Долар росте - ціни піднімаються: експерти назвали товари, які стрімко дорожчають

Через коливання курсу долара, який в останні місяці тільки набирає обертів, деякі продукти на ринку подорожчали. Особливо піднялися в ціні сезонні овочі і фрукти.

Так, картоплю, яка ще в серпні коштувала 8 грн, в середині вересня можна купити не дешевше, ніж за 10-12 грн за кг. Молочна продукція і м'ясо піднялися в ціні трохи менше, однак, теж не дешевшають.

Фермери пов'язують зростання цін з ростом долара. Люди, які звикли скуповуватися на ринку, сподіваються, що найближчим часом хоча б на сезонну продукцію - картоплю, моркву, буряк - ціни не підвищуватимуться. Вони вважають, що в період збору врожаю ціни повинні падати, а не рости. Традиційно сезонні овочі та фрукти дорожчають в кінці осені. Експерти прогнозували, що до виборів 25 жовтня ціни на продукти рости не будуть, але виробники вирішили інакше, і вже зараз ті, хто не встиг закупити картоплю на зиму, будуть купувати її за завищеною ціною. На оптових ринках ціна буде нижче, але не у всіх буде можливість закупитися там.

Раніше повідомлялося, що рослинна олія в Україні різко подорожчала через те, що урожай соняшника в цьому році очікується в два рази нижче, ніж в минулі роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ