Today.ua

Долар у листопаді продовжить дорожчати: курс НБУ на початку тижня

Аналітики прогнозували, що в перший тиждень листопада курс долара досягне позначки в 28,5 грн/дол. На початку тижня американська валюта за курсом НБУ вже коштує 28,45 грн /дол., що на 1 копійку більше, ніж в попередній банківський день. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень вже близько 28,6 грн, а готівковий долар в банках може підскочити до 28,5-28,7 грн/дол.

Курс євро в понеділок, 2 листопада, впав до 33,24 грн/євро, після підвищення на вихідних до 33,50 грн/євро.

Девальвація національної валюти, за прогнозами аналітиків, продовжиться. Одна з причин - експортери отримали від Казначейства 5,6 млрд гривень відшкодування ПДВ.

Крім того, обсяг українського експорту в жовтні зростає недостатньо швидко, щоб компенсувати високі обсяги покупки долара: у вересні він виріс з 4,48 млрд доларів до 4,7 млрд доларів. У США 3 листопада відбудуться вибори, і ситуація на валютному ринку може змінитися. Учасники ринку нервують через можливі проблем з визнанням підсумкових результатів голосування, адже багато американців через епідемію коронавіруса будуть голосувати по пошті, внаслідок чого можливі взаємні звинувачення у фальсифікації результатів.

Раніше повідомлялося, скільки буде коштувати долар в листопаді, і який курс прогнозується в Україні до кінця року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ