Today.ua

Долар в Україні подорожчає: як зміниться курс валют в обмінниках на новорічні свята

Долар в Україні 23 грудня різко виріс до 28,42 грн/долар, що на 38 копійок дорожче, ніж в попередній банківський день. Експерти прогнозують, що на фоні погіршення настроїв на світових ринках і різдвяних свят курс американської валюти в Україні буде і далі зростати.

Керівник відділу аналітики ГК Forex Club Андрій Шевчишин зазначив, що найближчим часом долар виросте до 28,5-28,55 гривні, так як попит на валюту зберігається, а пропозиція впала.

За минулий тиждень гривня спочатку стрімко зміцнилася, а днями різко втратила свої позиції проти долара. Економіст Олег Пендзин очікує до кінця року прискорення девальвації гривні - по 30-40 копійок щотижня. За його прогнозом, на цьому тижні курс долара повинен був досягти 28,40 грн/долар, що власне і сталося. Європейська валюта в свою чергу також прискорила свій ріст. На сьогоднішній день євро коштує 34,80 грн /євро, що на 18 копійок дорожче, ніж учора. Подальшу тенденцію по вартості валюти передбачити складно. Адже після Нового року в країні буде оголошено двотижневий локдаун, який невідомо як відобразиться на економіці України.

Раніше повідомлялося, чи вплинуть карантинні виплати підприємцям на курс валют в Україні в кінці року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ