Today.ua

ФОПи в Україні звільнили від сплати податків до кінця травня

Держава вже виплатила 3,6 млрд грн допомоги фізичним особам-підприємцям, чия діяльність постраждає від локдауна 8-24 січня. Розмір одноразової виплати від держави становить 8 тис. гривень. Крім того, ФОПи першої групи звільнили від нарахування та сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ) до травня.

У прес-службі Державної податкової служби (ДПС) відзначили, що ФОПи першої групи тимчасово звільняються від сплати ЄСВ до 31 травня 2021 року.

За законодавством, до першої групи фізичних осіб - підприємців відносяться особи, які не використовують працю найманих працівників, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню з обсягом доходу протягом календарного року не вище 1 млн гривень.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що за отриманням 8000 гривень від держави звернулося понад 480 тисяч ФОП. На даний момент кошти не перераховані тільки тим, хто реєструвався в останні дні минулого року. Шмигаль запевнив, що ці громадяни отримають призначену їм допомогу протягом першої половини січня.

Раніше повідомлялося, що не всі ФОПи можуть розраховувати на отримання 8000 гривень від держави з об'єктивних причин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ