Today.ua

Грошова допомога до 3100 грн: українці отримають виплату до Дня Незалежності

Багато українців отримають разову грошову допомогу до Дня Незалежності, 24 серпня. Передбачено суму у розмірі до 3100 грн.

У прес-службі Міністерства соціальної політики повідомили, що кошти виплатять громадянам з особливими заслугами перед Батьківщиною. Йдеться про фінансову допомогу – від 450 до 3100 грн як подяку за внесок у захист держави.

Так, особам з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні (яким на момент ув'язнення не виповнилося 14 років) ув'язнені з інвалідністю, отриманою внаслідок хвороби, трудового каліцтва та інших причин, виплатять:

Гроші також нарахують учасникам бойових дій, які постраждали учасникам Революції Гідності, а також колишнім неповнолітнім ув'язненим гетто, концтаборів та інших місць примусового тримання (яким на момент ув'язнення не виповнилося 18 років) та дітям, які з'явилися на світ у місцях примусового утримання.

Для обчислення розміру виплат учасникам війни – застосовується коефіцієнт 20% прожиткового мінімуму, членам сімей загиблих чи померлих ветеранів війни та членам сімей загиблих чи померлих захисників України – 30%, а учасникам бойових дій – 50%.

Раніше повідомлялося, що ООН виплатить додаткові кошти українцям із найнижчими пенсіями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ