Today.ua

Хто з українців може позбутися пенсій у листопаді: в ПФУ зробили заяву

Українців, які проживають на території Луганської області, попросили прийти до Пенсійного фонду для уточнення своїх особистих даних. Ті, хто проігнорує це прохання і не пройде верифікацію, вже в листопаді залишиться без пенсії. Таку заяву зробили в Управлінні Пенсійного фонду в Жовтневому районі Луганська.

"Громадянам, які не пройшли актуалізацію даних в термін до 31 жовтня включно, виплата пенсії буде припинена з 1 листопада поточного року", - сказано в офіційній заяві ПФУ.

Крім того, в Пенсійному фонді додали, що тим, хто не оновить свої дані до 31 жовтня, відновлення пенсій буде здійснюватися з першого числа місяця, наступного за місяцем, в якому отримувач виплат звернеться до органу ПФУ з відповідною заявою та необхідними документами.

Залишитися навіть на місяць без пенсії для будь-якого українського пенсіонера - справжня катастрофа. Тому краще поспішити і з відповідальністю поставитися до прохання Пенсійного фонду.

Як відомо, на фінансування жовтневих пенсій ПФУ уже направив 10,5 млрд гривень. Всі пенсіонери повинні отримати свої гроші без затримок.

У жовтні доходи українців індексують. Йдеться як про пенсії, так і про зарплати. Сума підвищення в середньому складе 214,75 гривень. Зокрема, зростуть зарплати співробітників держструктур, виплати для безробітних, допомога військовим, також зросте сума компенсації за отримані на виробництві травми і компенсація інвалідам з дитинства, результатом недуги яких стали травми або захворювання матері на виробництві. Виросте і розмір пенсій за віком, інвалідності і втрати годувальника.

Раніше в Пенсійному фонді розповіли, як в Україні можна перейти з пенсії за вислугу років на пенсію за віком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ