Today.ua

Клієнти ПриватБанку не можуть забрати гроші зі своїх валютних депозитів

Клієнти ПриватБанку скаржаться, що не можуть забрати гроші зі своїх валютних депозитів. Формально банк гроші готовий віддати. Щоправда, не на першу вимогу, а за попереднім замовленням. Проте насправді виходить, що валюти або немає, або долари пропонують у такому стані, що їх ніде не приймуть.

Подібні скарги від клієнтів ПриватБанку останнім часом почастішали. Зокрема, днями клієнт, який підписався як Vitaly84, розповів, що не може забрати у ПриватБанку свій валютний депозит, у якого вийшов термін.

Він каже, що банк фактично створює неприйнятні умови для зняття готівки з валютного депозиту.

"Вчора після закінчення терміну доларового вкладу звернувся до каси відділення для зняття 1000 $. У касі відмовили, сказали подати заявку на видачу готівкової валюти на інший день (дорога, черга, час втрачено, ну та гаразд). Подав ту заявку, прийшов за повідомленням за грошима наступного дня, в касі запропонували банкноти-мотлох 1996 року (тільки кому вони такі потрібні??? Потім їх обмінювати за незрозумілі %, якщо ще обміняє хтось. Знову дорога, черга, час і вже + нерви втрачені)", - поділився чоловік своїми поневіряннями.

Звернення до служби підтримки ПриватБанку жодного результату не дало. Єдине, що змогли запропонувати клієнту у найбільш просунутому банку країни, в якого все оцифровано та комп'ютеризовано, - щодня "ходити в банк і питати, чи є нормальні банкноти".

"Висновок: більше з валютними депозитами від держави не граюсь", - резюмував клієнт.

ПриватБанк не забарився із відповіддю клієнту. У відповіді пишуть, що гроші в банку можна спробувати отримати без попереднього замовлення. Однак їх дадуть лише в тому випадку, якщо у касі на той момент є потрібні банкноти та у потрібній кількості.

"Додатково для задоволення потреб якнайбільшої кількості клієнтів, у Приват24 було реалізовано можливість попереднього замовлення готівки на зручне відділення", - повідомили в банку.

Проте, рік випуску купюри клієнти замовляти не можуть. При цьому в банку підкреслили, що людям видають їхні вклади лише тими купюрами, які приймаються до платежу.

"Під час видачі пропонуються платіжні купюри. Банкноти доларів США, емітовані з 1996 по 2013 рік, знаходяться в обігу в Україні і виведення з обігу таких банкнот не заплановано найближчим часом, пояснили в банку і додали: - Якщо вас не задовольнив стан купюри, ви можете відмовитись її приймати".

Нагадаємо, ПриватБанк запустив для своїх клієнтів акцію для економії на покупках. Вона діятиме до 30 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ