Today.ua

Команда Зеленського “заробила“ близько 30 млрд гривень на “Укрзалізниці“ - Омелян

Володимир Зеленський і його команда на початку свого президентського терміну обіцяли провести реформу "Укрзалізниці", проте, до цих пір це всього лише слова. Екс-міністр інфраструктури Володимир Омелян звинуватив владу в бездіяльності і заявив, що за останні півтора роки команда Зеленського "заробила" на цій державній компанії близько 30 млрд гривень.

Сам президент Зеленський заявляв, що реформування "Укрзалізниці" вимагає багато фінансових впливів. Нещодавно СБУ виявила чергову шахрайську схему на "Укрзалізниці" щодо подачі вагонів за гроші. Згідно з оцінками аналітиків, щорічно через такі схеми на підприємстві зникає 15-20 млрд гривень, які могли б бути спрямовані до держбюджету.

У бюджеті на 2021 рік уряд планує направити 4 млрд грн для потреб "Укрзалізниці". Є надія, що ці гроші будуть витрачені за призначенням, а втратить компанія не так багато, як в цьому році.

Володимир Омелян також звернув увагу на ще один нюанс. Володимир Зеленський і його команда запланували на майбутній рік вкласти 150 мільярдів гривень в будівництво доріг. Однак, як з'ясувалося, більшість цих коштів планується взяти в борг. Екс-глава Мінінфрастуктури також зазначив, що на розвиток аеропортів і будівництво нових морських портів в бюджеті на наступний рік не закладено ні копійки.

Раніше Володимир Омелян розкритикував боротьбу президента Зеленського з перевантаженими фурами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ