Today.ua

Курс долара піднявся до максимуму з кінця березня: скільки коштує валюта після вихідних

Курс долара в Україні стрімко зростає і станом на 21 вересня американська валюта подорожчала ще на 6 копійок. Після вихідних курс піднявся до 28,17 грн/дол.

Експерти зазначають, що даний курс - максимальний з кінця березня 2020 року. Вище валюта коштувала 30 березня (28,18 грн /дол.), коли долар різко виріс в умовах гострої фази коронакризиса.

Євро також продовжує рости. За останні півроку європейська валюта не падала нижче 32 грн  євро. У понеділок, 21 вересня, євро виріс на 19 копійок - до 33,42 грн/євро.

Після виборів, в кінці жовтня-початку листопада, можна очікувати, що вартість американської валюти підскочить до 29 грн/дол. Курс долара, закладений в бюджет 2021 року, також буде коливатися в діапазоні 29-30 грн/дол.

Однак, українцям не радять зараз бігти до обмінників і міняти долари. Економічний експерт Олексій Дорошенко зазначає, що свої заощадження в валюті краще притримати, оскільки курс гривні буде опускатися. Для інвестицій зараз теж не найкращий час, тому що економічна ситуація як в США, так і в Україні нестабільна, і яким чином може змінитися курс в один момент, нікому не відомо.

Раніше повідомлялося, що українців обкрадають за допомогою QR-кодів , знімаючи гроші через мобільні банківські програми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ