Today.ua

Курс долара зростає третій день поспіль після тижня падіння - НБУ

У середу, 28 жовтня, НБУ встановив курс долара на позначці 28,36 грн/дол., що на 2 копійки більше, ніж у попередній банківський день. Таким чином, вже третій день американська валюта підвищується в ціні, хоча за тиждень напередодні виборів гривня на валютному ринку зміцнилася.

За тиждень - з 21 по 28 жовтня - гривня не змінилася в ціні по відношенню до долара. За прогнозом аналітиків, до кінця поточного тижня українці будуть платити щомісячні податки, що простимулює продаж валюти, і гривня повинна втримати стабільність.

Що стосується курсу євро, то на сьогоднішній день він складає 33,55 грн/євро, що на шість копійок більше, ніж у вівторок, 28 жовтня, коли європейська валюта подешевшала на шість копійок. Таким чином, вибори в Україні поки що не позначилися на курсі валют. Можливо, НБУ спеціально утримує курс, щоб перед Новим роком його підняти. Експерти зазначають, що до кінця 2020 року курс долара може досягти 29-29,5 грн/дол., Але не вище за цю позначку. Що буде з цінами, залишається тільки здогадуватися. Поки що промтовари, техніка і авто продовжують стабільно дорожчати, сезонні овочі та фрукти подешевшали.

Раніше повідомлялося, що в Україні різко підскочили ціни на бензин і дизпаливо на найбільшій мережі АЗС, вже вдруге за останній тиждень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ