Today.ua

“Нафтогаз“ припинив постачання газу українцям по “Річному“ тарифу

Компанія "Нафтогаз" підготувала для своїх споживачів два неприємні сюрпризи під кінець року. Мало того, що вартість газу для побутових клієнтів в січні 2021 року зросте на 14%, так тепер у нових клієнтів "Нафтогазу" не буде можливості підключитися до тарифного плану "Річний", в рамках якого вартість газу була дешевше.

У прес-службі "Нафтогазу" зазначили, що всі споживачі, які вже використовують тарифний план "Річний", продовжуватимуть з нового року платити за газ за ціною, яка була зафіксована в момент підключення, але новим користувачам доведеться обрати інший тариф.

Оскільки половина опалювального сезону вже позаду, компанія "Нафтогаз" отримує значно менше заявок на підключення до тарифного плану "Річний", через що підприємство вирішило призупинити нові підключення на умовах даного тарифного плану. "Нафтогаз" запустив тарифний план на газ "Річний" в серпні 2020 року. За його умовами, клієнтам пропонувалося платити за природний газ протягом 12 місяців за фіксованою щомісячною ціною. Так як споживачі отримали можливість самі обирати собі постачальника газу і відповідний тариф, то виявилося, що вигідні тарифи є не тільки у "Нафтогазу".

Газопостачальні компанії в січні запропонують населенню купувати газ за ціною від 6,99 до 10,8 гривні за кубометр. "Нафтогаз" пропонує купувати паливо в січні за вартістю 7,22 гривні за кубометр.

Раніше повідомлялося, що "Нафтогаз" змінив ціну на газ для підприємств теплоенерго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ