Today.ua

“Нафтогаз“ змінив ціну на газ для підприємств теплоенерго

Компанія "Нафтогаз" змінила ціну на газ для підприємств теплоенерго. Груднева ціна на газ для підприємств, які є постачальниками тепла, становитиме 6103,1 гривні за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ і витрат на транспортування газу), повідомила прес-служба "Нафтогаза".

Таким чином, у порівнянні з листопадовою, груднева ціна на газ для підприємств теплокомуненерго буде на 13,54% вище. У грошах це становитиме на 727,73 гривні більше на кожній тисячі кубометрів.

В "Нафтогазі" також нагадали, що ціна на газ для підприємств теплоенергетики залежить від котирування газу на європейських хабах.

При цьому "Нафтогаз" у повідомленні також говорить, що компанія, як і раніше, постачає блакитне паливо виробникам теплової енергії в рамках спеціальних зобов'язань, що не дає йому виставляти реальну ринкову ціну. У компанії також зауважили, що за спеціальними зобов'язаннями в поточному році середньомісячна ціна на газ становила на 28% менше, ніж у минулому, 2019.

Нагадаємо, експерт розповів, як українців дурять на комунальних тарифах. Зокрема, на тарифах за тепло. При розрахунку вартості своїх послуг комунальники враховують тільки температуру теплоносія, при цьому не враховуючи тиск у мережі. Таким чином, тепловики заощаджують мільйони гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ