Today.ua

Названі найбільш затребувані вакансії в Україні у липні: як змінилася ситуація на ринку праці

За останній місяць в Україні кількість вакансій зросла на 4%, а розмір середньої заробітної плати збільшився на 3%. Станом на липень, тренд дефіциту кваліфікованих кадрів зміцнився ще більше. Аналітики великого кадрового порталу Work.ua розповіли, яку роботу шукають українці, і які вакансії на сьогоднішній день найбільш затребувані.

За даними аналітиків, конкуренція претендентів на роботу знизилася на 2%, але вже стабілізується на рівні 2021 року. Серед тих, хто шукає роботу, зростає частка молоді з мінімальним досвідом або взагалі без досвіду роботи, яких необхідно навчати та розвивати, зазначають експерти.

У червні державні організації та громадський сектор порушували питання щодо важливості впровадження програм адаптації та працевлаштування ветеранів. Зокрема, після закінчення війни ветерани становитимуть значну частку працездатного населення України з унікальними навичками та знаннями, і для них відкриватимуться нові вакансії.

Поки що на ринку праці України найбільш популярними вакансіями є:

Найбільший приріст у червні показала вакансія вчителя початкових класів (+44%). Серед інших сфер, в яких українці шукають для себе роботу, популярні також готельно-ресторанний бізнес, туризм, сфера обслуговування, ЗМІ, видавництво, поліграфія, роздрібна торгівля, маркетинг та PR, IT.

Великий запит роботодавців залишається на представників робітничих професій. Зокрема, на трактористів, водіїв, токарів, продавців, кухарів, швей, слюсарів,  електрогазозварників.

Раніше повідомлялося, які професії будуть найбільш затребувані в Україні після війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ