Today.ua

Названо найзатребуваніші вакансії в Україні цього літа: кого шукають роботодавці по областях

В Україні з кожним місяць зростає кількість вакансій на ринку праці. На сьогоднішній день найбільше пропозицій про роботу розмістили роботодавці у Київській, Львівській, Дніпропетровській та Одеській областях. Яких фахівців найчастіше шукають, розповіли аналітики найпопулярнішого кадрового порталу Work.ua.

Зазначається, що влітку виросло кількість вакансій на посади різноробочий, будівельник, сантехнік, піцайоло, керуючий мережі магазинів. Також побільшало вакансій для малярів, прорабів, водіїв-навантажувачів та водіїв екскаваторів.

Рівень конкуренції серед претендентів на роботу продовжує знижуватися, при цьому роботодавці відчувають непростий період. Наразі знайти потрібних працівників стає важче, а кількість відгуків зменшується. На деякі вакансії спеціалістів не вистачає особливо гостро.

Українська медицина зараз потребує кваліфікованих лікарів. Такі фахівці, як хірурги, ендокринологи, кардіологи та реаніматологи, особливо з досвідом роботи, є високо затребуваними. Зростає попит на психологів та психотерапевтів в Україні. Практично всі українці пережили жахливий стресс через війну і не можуть впоратися із ним самостійно. Військовим потрібна допомога у лікуванні ПТСР.

В Україні, незважаючи на війну, активно триває будівництво нових та відновлення зруйнованих об'єктів. Для цього потрібні робочі руки. Серед робітничих професій найбільш популярними в Україні є інженери, проектувальники, маляри, штукатури, будівельники доріг і мостів, фахівці з ремонтних робіт.

Є високий попит і на продавців продовольчих товарів, продавців-консультантів, кухарів, перукарів, вчителів загальноосвітніх установ, фармацевтів, вихователів закладу дошкільної освіти, працівників соціальної сфери.

Серед робітників з обслуговування обладнання потрібні водії автотранспортних засобів, трактористи, машиністи залізнично-будівельних машин, токарі, асфальтобетонники, водії трамвая, дорожні робітники, машиністи насосних установок, фрезерувальники.

Нагадаємо, українські біженці розповіли, яку роботу їм пропонують у Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ