Today.ua

Не тільки ВПО: українці можуть отримати допомогу від ООН 6600 гривень

Українці, які належать до соціально незахищених верств, можуть отримати фінансову допомогу від ООН в розмірі 6600 гривень. Ця допомога розрахована не тільки на ВПО. Але її дають лише тим людям, які постраждали від війни.

Допомога надається управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН). На неї не можуть претендувати громадяни, які вже отримували допомогу від ООН чи якихось інших міжнародних організацій.

Хто може претендувати на таку допомогу

Претендувати на ці виплати можуть так категорії громадян:

Але, крім статусу ВПО, або певних регіонів поживання, претенденти на допомогу від ООН 6600 гривень ще мають належати до соціально вразливих верств. Отже, вони мають відповідати хоча б одному з таких критеріїв:

Куди звергатись по допомогу від ООН

Заявки приймаються в пунктах реєстрації благодійного фонду "Право на захист". Цей БФ є партнером УВКБ ООН в нашій країні. Проконсультуватись і отримати адресу найближчого такого пункту можна в Telegram-каналі ( https://t.me/pravonazahyst).

Для того, щоби подати заявку та отримати допомогу від ООН, вам знадобляться такі документи:

Ймовірних претендентів на допомогу також попереджають, що чекати на рішення та відповідь від фонду доведеться тривалий час - не менше місяця. Відповідь мають надіслати у вигляді SMS-повідомлення на заявлений вами номер телефону.

Розмір допомоги становить 2200 грн в місяць на одну особу. Але виплату здійснюють на суму 6600 грн – відразу за три місяці.

Нагадаємо, держава обмежила строк виплати допомоги ВПО шістьма місяцями. Але деяким категоріям громадян призначатимуть виплати відразу на рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ