Today.ua

Пенсіонери в Україні можуть отримати доплати у розмірі 40% від прожиткового мінімуму

Деякі категорії українських пенсіонерів можуть розраховувати на доплати до пенсій. Вони обчислюються у розмірі 40% від прожиткового мінімуму – зараз сума дорівнює 837 грн. Стало відомо, для кого передбачена така допомога.

Додаткові виплати до пенсій надаються самотнім громадянам старше 80-річного віку, які отримують пенсії за віком та потребують постійного стороннього догляду.

Українці, які претендують на доплати, мають надати список документів:

Щоб оформити доплату до пенсії, слід звернутися до управління соціального захисту населення за місцем фактичного проживання чи реєстрації.

Нагадаємо, що в Україні, незважаючи на повномасштабну війну та дефіцит бюджету, продовжують виплачувати пенсії та всі види соціальної допомоги. У 2023 році проведено вже третю індексацію пенсійних виплат – з 1 липня. Раніше пенсії перераховували 1 березня та 1 квітня. Останнє підвищення пенсій було проведено для 19 419 осіб. Суми пенсійних виплат максимально зросли на 1450 грн.

Також відомо, що пенсіонери зі страховим стажем, який перевищує встановлену норму, можуть розраховувати на доплату до пенсії. Її вираховують за кожен рік праці після получения права на відпочинок.

Загалом в Україні понад 10 мільйонів пенсіонерів. Максимальні виплати отримують у Києві, а мінімальні – жителі Тернопільської області.

Раніше повідомлялося, що половина українських пенсіонерів отримує пенсії, які менші за 100 доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ