Today.ua

Підвищення тарифів на електроенергію: в Міненерго назвали наслідки нової реформи

Вартість електроенергії в Україні надалі зростатиме, бо якщо цього не станеться, то державні енергокомпанії опиняться на грані банкрутства. Про це повідомив заступник міністра енергетики з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков.

На думку чиновника, відсутність реформи в системі тарифоутворення для населення негативно вплине як на інвестиційний клімат, так і на імідж країни. Якщо не збалансувати тарифи у 2021 році, уряд отримає стрімке зростання боргів державних енергокомпаній і, відповідно, їх банкрутство, вважає Демченков.

"Збереження тарифу для населення у 2021 році на поточному рівні завдасть збитків енергетичним компаніям — десятки мільярдів гривень втратить лише державна енергогенеруюча компанія НАЕК «Енергоатом», – написав експерт у своїй колонці на сайті "Українська Правда".

У Кабміні спрогнозували, що найближчим часом одна кіловат-година електроенергії буде коштувати 2,4 гривні. На даний час споживачі платять за диференційованими тарифами: до 100 Квт-годин коштує 90 копійок за кіловат, понад 100 Квт-годин - 1,68 гривні.

Як відомо, тарифи на електроенергію для населення не переглядалися з березня 2017 року. За даними Міністерства енергетики, вони навіть не покривають витрати на доставку електроенергії від електростанцій до кінцевих споживачів. Тому найближчим часом ціни на електроенергію зростуть.

Раніше повідомлялося, що після жорсткого карантину ціни на електроенергію в Україні можуть різко підскочити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ