Today.ua

Грошова допомога для дітей зі статусом ВПО: як отримати додаткові 3000 грн

Внутрішньо переміщені особи в Україні мають право на низку пільг та різні види грошової допомоги від держави. Стало відомо про новий вид допомоги для дітей. З 1 серпня дітям ВПО, які народилися після початку повномасштабної війни, нараховуватимуть грошову допомогу у розмірі 3 000 гривень протягом півроку.

У Мінсоцполітики повідомили, що новонароджені українці тепер теж підпадають під статус переселенця, і після реєстрації за новим місцем проживання батьків їм нараховуватиметься грошова допомога.

Після 6 місяців отримання допомоги батьки зможуть продовжити термін нарахування виплат на повторний період, якщо сім'я належить до незахищеної категорії українців та потребує фінансової підтримки.

Затверджені дати виплат ВПО - 15 та 28 числа кожного місяця.

Оформити довідку ВПО та заявку на отримання щомісячної допомоги як на дорослих, так і дітей можна онлайн (через "Дію" (послуга "Допомога для ВПО")), або оффлайн.

Подати заяву можна:

Виплати переселенці одержують на "Укрпошті". Гроші продовжують надходити через "Укрпошту" й мешканцям деокупованих територій Донецької, Миколаївської, Харківської та Херсонської областей.

Раніше повідомлялося, що українці в Польщі можуть отримати додаткову допомогу на дітей у розмірі 300 злотих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ