Today.ua

ПриватБанк повідомив, на що діти в Україні витрачають гроші з банківських карток

Діти в Україні активно користуються банківськими картками. ПриватБанк повідомив, на що витрачають гроші їхні наймолодші клієнти.

Виявилося, що українські діти, які мають карти Юніора, віддають перевагу покупкам через POS-термінали. Вони більше купують офлайн, ніж онлайн.

В прес-службі ПриватБанку поінформували, що неповнолітні українці зазвичай розраховуються банківськими картками у супермаркетах та продуктових магазинах (53% від загальної кількості оплат), кафе (18%), а також оплачують проїзд у міському транспорті. (16%).

Власники карток Юніора також часто оплачують ними мобільний зв'язок, купують різноманітні ігри та розваги, а також роблять перекази.

На даний момент, користувачами карток від ПриватБанку є близько 750 тисяч дітей від 6 до 17 років. Для них передбачено повноцінний мобільний банкінг у Приват24, а батьки мають можливість стежити за витратами.

Щоб отримати картку Юніора, потрібно прийти до відділення ПриватБанку. З 14-річного віку клієнтам не потрібна присутність батьків, а діти 6-13 років потребують супроводу. Також необхідна наявність у дитини ІПН – його потрібно оформити у податковій службі.

Де ще можна замовити дитячу картку в Україні

Випуск спеціальних карток налагоджений не лише у ПриватБанку. Їх можна замовити в Ощадбанку ("Дитяча карта"), Укрексімбанку (TeenCard), Укргазбанку ("Френді кард"), Банку Південний (CoolCard) та інших. Оформлення передбачає однакову кількість документів. Тільки в Ощадбанку можна отримати "Дитячу картку" як подарунковий сертифікат, який не вимагає прив'язки до батьківських рахунків та документів для оформлення.

У НБУ повідомили, що кількість операцій з використанням платіжних карток українських банків у II кварталі 2023 року склала 1,843 млрд штук. Більше половини активних банківських карток в Україні – 26,6 млн припадає на ПриватБанк.

Раніше стало відомо, що ПриватБанк запустив акцію для клієнтів - вони зможуть до 30 жовтня економити на покупках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ