Today.ua

ПриватБанк гасить борги клієнтів за рахунок їх банківських переказів

ПриватБанк залишає своїх клієнтів без грошових переказів, вилучаючи кошти на оплату непогашених кредитів. Таким чином, якщо у клієнта є заборгованість перед банком, то в разі її непогашення, будь-які відправлені на банківську карту гроші будуть переходити на рахунок банку в якості оплати боргу.

Одна з клієнток ПриватБанку написала негативний відгук на сайті Мінфіну, поскаржившись, що не змогла отримати іноземний переказ у валюті через MoneyGram, оскільки кошти пішли на рахунок погашення її ж боргу по кредитній карті. А після повного погашення боргу на її "кредитці" також був встановлений нульовий ліміт.

"Без дозволу забрали всі гроші на погашення кредитки і я тепер маю кредитний ліміт 0. На свої претензії отримала тільки хамство з боку співробітників", - поскаржилася клієнтка.

І такий випадок не поодинокий. Як запевнили співробітники ПриватБанку, вони керуються виключно нормами законодавства, якими передбачена така "опція", як автоматичне списання кошти клієнта в рахунок його кредитної заборгованості. Будь-яку заборгованість, і не важливо, в якому банку, потрібно погашати вчасно, щоб не виникало подібних ситуацій. І тоді не потрібно буде хвилюватися, що з рахунку раптово пропадуть гроші.

Раніше повідомлялося, як будуть працювати банки в Україні під час січневого локдауна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ