Today.ua

Робота в Україні: названо вакансії, за які найбільша конкуренція на ринку праці

Ринок праці в Україні на сьогоднішній день є досить активним. У деяких сферах робочих місць вже не вистачає. Державна служба зайнятості оприлюднила список вакансій, на які, станом на серпень, найскладніше влаштуватися через високу конкуренцію.

На сьогоднішній день найскладніше працевлаштуватися представникам восьми професій:

Саме представники цих спеціальностей знаходяться на офіційному обліку в центрі зайнятості та хочуть знайти роботу за спеціальністю.

Серед конкурентних спеціальностей в Україні є й IT-сфера. Останнім часом попит на "айтішників" трохи вщух, але претендентів на роботу вистачає. Найбільша конкуренція серед HTML-верстальників, Front-end-програмістів, Java-програмістів, відео-монтажерів, ретушерів та Unity-програмістів.

За кількістю вакансій в Україні, як і раніше, лідирують Київська, Львівська, Дніпропетровська, Одеська та Харківська області.

Дефіцитними в Україні залишаються медична сфера, сфера автотранспорту та робочі спеціальності. Зокрема, на українському ринку праці не вистачає гастроентерологів, УЗД-фахівців, завідувачів аптек, ендоскопістів, ендокринологів, майстрів шиномонтажу, електрослюсарів, гірників, оббивщиків меблів та майстрів взуття.

Раніше повідомлялося, що жінки в Україні масово освоюють "чоловічі" професії та займають їх місця на ринку праці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ