Today.ua

Абонплата за інтернет в Україні знову підвищиться: коли станеться чергове подорожчання

Час, коли з появою нових провайдерів, вартість доступу в інтернет постійно дешевшала, давно в минулому. Тепер абонплата дорожчає, причому значно, практично щороку. Експерти розповіли, в якому місяці чекати «сюрприз» від постачальників цієї незамінної в сучасному суспільстві послуги.

В Україні не втомлюються повторювати, що вартість домашнього інтернету для громадян країни як і раніше залишається найнижчою в Європі. Звичайно ж, ніхто не враховує при цьому рівня заробітків українців, які вже самі низькі не тільки в Європі, але активно наближаються до африканських.

Проте, за словами експертів, інтернет буде дорожчати, оскільки в грудні поточного року підвищаться ціни на послуги медіагруп. Звичайно ж, провайдери перекладуть на плечі споживачів. У Київстарі заявляють, що підвищувати вартість доступу в Мережу поки не планують, а також відзначають, що Україна знаходиться далеко не на останньому місці в Європі за якістю інтернет-послуг. Невисока ціна при відмінній якості сигналу стали результатом відсутності монополії в даному сегменті телеком-послуг і висока конкуренція серед наявного числа провайдерів.

Однак, деяким категоріям громадян України варто підготуватися до значного подорожчання абонплати за доступ в інтернет. Йдеться про жителів сіл і міського приватного сектора, оскільки оренда за стовпи-опори, за якими прокладається кабель, підвищується.

До речі, раніше в Київстар заявили, що почнуть брати з абонентів гроші за інтернет-трафік. Скільки доведеться заплатити?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ