Today.ua

Дитячі садки в Україні реформують: що буде з зарплатами вихователів

Дошкільна освіта в Україні найближчим часом буде комплексно реформована, а вихователям підвищать заробітну платню на кілька тисяч гривень. Обіцянки виконуючого обов'язки міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета.

Як розповів чиновник, комплексне реформування дошкільної освіти передбачає розширення доступності освіти для дітей раннього та дошкільного віку. Також буде вирішуватися питання підвищення якості педагогічних кадрів, мова йде про мотивацію і професіоналізм.

Освітнє середовище для дошкільнят зроблять більш безпечним і цікавим. У цьому напрямку передбачається етап оновлення змісту та організації навчального процесу для малюків. Перевіряти якість отриманої дітьми дошкільної освіти будуть за допомогою нової системи моніторингів і перевірок. «Зрізи знань» стануть регулярними і систематичними. Крім того, буде вдосконалена система управління і фінансування дошкільної освіти в Україні. В 2021-му році, за словами Шкарлета, заробітна плата вихователів виросте на кілька тисяч протягом року. Перше підвищення на 20 відсотків очікується з 1 січня 2021 г, потім в липні виплати підвищать ще на 8,3 відсотка.

Зарплата молодих вихователів з 6,5 тисяч гривень зросте до майже 8,5 тисяч. Фахівці першої і вищої категорії після двох етапів підвищення отримуватимуть по 11 317 гривень і 12 065 гривень відповідно.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що на підвищення зарплат вчителям в Україні «немає джерел фінансування». У Кабміні мають намір скасувати обіцяне ще в 2019-му році «покращення» для викладачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ