Today.ua

Календар підвищення пенсій в 2021 році оприлюднило Міністерство соцполітики України

Співробітники Міністерства соціальної політики України оприлюднили календар, в якому відображені дати перерахунку та індексації пенсійних виплат громадянам країни. Інформаційний календар був складений на підставі рішень, які вже прийняті урядом України.

Згідно всіх постанов, пенсії в 2021 році піднімуть приблизно 10 мільйонам українців, яким заплановано виплати з Пенсійного фонду. Відбуватися підвищення будуть поетапно для різних категорій пенсіонерів.

Всього заплановано в 2021 році здійснити п'ять етапів підвищення пенсій. Найсуттєвіше підвищення пенсійних виплат отримають пенсіонери, які мають повний страховий стаж. Йдеться про осіб, які старші 65 років, при цьому у жінок за плечима 30 років страхового стажу, а у чоловіків - 35 років. Їм протягом наступного року підвищать пенсії на 500 гривень, таким чином загальна сума після підвищення становитиме не менше 2600 гривень. Для пенсіонерів старше 80 років, у яких страховий стаж не нижче 20 років і для людей старше 75 років з повним стажем теж передбачено підвищення пенсійних виплат.

Що стосується працюючих пенсіонерів, то для них заплановано автоматичний перерахунок загального розміру пенсії, при цьому буде враховано рівень заробітної плати в період роботи і показник загального стажу. Індексація для цієї категорії пенсіонерів буде проведена в квітні 2021 року.

Нагадаємо, раніше в Пенсійному фонді розповіли, хто з українців залишиться без пенсій в листопаді 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ