Today.ua

«Нафтогаз» підвищив оптові ціни на газ для теплоенерго

НАК «Нафтогаз» України підвищив на 13,5% оптову ціну на газ для виробників теплової енергії в країні. Таким чином, закупівельна вартість блакитного палива для теплоенерго складе 6 103,10 гривень за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ і витрат на транспортування).

Відзначимо, що в листопаді поточного року теплоенерго закуповували газ у «Нафтогазу» по 5 375,37 гривень за тисячу кубометрів. У зв'язку із зростанням оптових цін на газ для виробників теплової енергії з'явилася інформація, що в січні 2021 року підвищиться вартість транспортування блакитного палива.

Це означає, що в новому році можуть вирости не тільки тарифи на газ і тепло для споживачів, але і абонплата. У «Нафтогазі» уточнили, що в середньому за всі місяці 2020 року вартість газу, що поставляється в рамках ПСО, склала 3813,1 гривень за тисячу кубометрів, що на 28% нижче, ніж за аналогічний період в 2019 році.

Нагадаємо, раніше стало відомо, на скільки зросте абонплата за транспортування газу в різних областях України. Нові тарифи вже затверджені регулятором ринку енергоресурсів і комунальних послуг. Підвищення цін може бути впроваджено вже з січня 2021 року

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ