Today.ua

Податок на розкіш платитимуть власники навіть двокімнатних квартир: новий закон у ВР

Верховна Рада України готується до розгляду нового законопроекту. Народні обранці пропонують розраховувати величину податку не від квадратури і кількості кімнат, а від оціночної вартості житла на ринку. Це може привести до того, що небагаті люди, які живуть в «двушках», теж змушені будуть платити так званий податок на розкіш.

Поки ведуться активні обговорення положень даного законопроекту, коли парламентарії прийдуть до єдиної думки, вони зберуть це в новий законопроект, який має всі шанси обкласти додатковими податками більшість громадян країни.

На сьогоднішній день, податок на розкіш в казну держави платять власники будинків площею понад 120 кв. метрів, а також господарі квартир площею понад 60 кв. м. За кожен «зайвий» квадратний метр платять 1,5 відсотка від мінімальної зарплати, це близько 75 гривень. Але цю формулу розрахунку податку на розкіш дуже скоро можуть змінити. В цьому випадку, розмір податку буде залежати не від квадратури, а від вартості нерухомості. Причому податок буде стягуватися з кожного квадратного метра.

Наприклад, якщо у вас занепала хрущовка в центрі мегаполісу, то вас змусять платити за кожен квадратний метр податок на розкіш. Крім того, податком на розкіш обкладуть всі автомобілі, яким ще не виповнилося п'яти років з дати виробництва.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Пенсійному фонді поскаржилися на брак коштів на виплату пенсій. Що пропонують зробити в зв'язку зі сформованою важкою ситуацією в Державну податкову службу?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ