Today.ua

Пенсійна реформа в Україні: частину громадян позбавили права вийти на пенсію за вислугою років

Пенсійна реформа в Україні продовжує впроваджуватися, разом з тим раз у раз спливають на поверхню досить неприємні моменти для громадян країни, які розраховують на подяку від держави за опрацьовані роки. Але, в ПФУ економлять на всьому, а точніше на всіх, оптимізуючи витрати.

На цей раз виявилося, що більшість українців вже втратили право виходу на пенсію за вислугою років. На сьогоднішній день, люди пенсійного віку, які за реальними підрахунками мають право вийти на пенсію за вислугою років, насправді такої можливості позбавлені.

Наприклад, згідно зі статтею №55 Закону України «Про пенсійне забезпечення», право на пенсію за вислугу років мають, зокрема, робітники локомотивних бригад і окремі категорії працівників, які безпосередньо здійснюють організацію перевезень і забезпечують безпеку руху на залізничному транспорті та в метрополітенах - після досягнення 55 років і при стажі роботи: для чоловіків - не менше 30 років, з них не менше 12 років 6 місяців на зазначеній роботі; для жінок - не менше 25 років, з них не менше 10 років на зазначеній роботі» У жовтні 2017 го року вступили в силу ряд положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій».

Дані положення суперечать і по суті скасовують можливість призначення пенсій за вислугою років для багатьох категорій громадян. Сьогодні вийти на пенсію за вислугою років можуть тільки ті українці, у яких на момент набрання чинності нових положень закону вже було досить вислуги для виходу на заслужений відпочинок. Іншим громадянам України доведеться продовжувати працювати, а вихід на пенсію їм світить тільки по досягненню необхідного страхового стажу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що деякі категорії громадян України мають право на отримання пенсій померлого родича. Кому і які виплати доступні по закону?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ