Today.ua

Пенсійний фонд розпочав виплату “карантинних“ 8 тисяч: хто отримає допомогу

У Пенсійному фонді України профінансували програму по одноразовій виплаті деяким категоріям громадян країни «карантинних» 8 000 гривен. Хто може розраховувати на фінансову допомогу від держави?

На виплату «карантинних» 8 тисяч грн ПФУ виділив гроші, яких повинно вистачити для 280 тисяч постраждалих від карантинних обмежень громадян. На реалізацію даної програми виділено понад два мільярди гривень.

Одержувачами «карантинної» одноразової допомоги стануть фізичні особи-підприємці (ФОП), а також наймані працівники, які під час карантину втратили роботу або змушені були погодитися на зменшення ставки, а відповідно, і заробітної плати.

Дані категорії громадян повинні були подати заявки на отримання допомоги, після перевірки, на їх рахунки в банку надійде 8000 гривень.

Ті ФОП і наймані працівники, які претендують на отримання «карантинних» 8 тисяч грн, які ще не встигли подати заявки, повинні поквапитися, але час у них ще є. Термін виплати компенсацій продовжили до 31 грудня поточного року.

Відзначимо, що «карантинні» 8 тисяч гривень можуть змусити повернути назад, якщо в майбутньому виявиться, що вони були призначені і виплачені з порушеннями. Кому з ФОП та найманих працівників варто задуматися про можливе повернення грошей державі?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ