Today.ua

ПФУ виплатив «карантинні» 8000 грн понад 350 тисячам українців: прийом заявок триває

У Пенсійному фонді України триває прийом заявок від громадян країни, які найбільш відчутно постраждали від введених в державі жорстких протиепідемічних заходів. Більше 350 тисяч ФОП і найманих працівників уже отримали одноразову допомогу від держави в розмірі 8000 грн.

Виплати стартували з 22 грудня поточного року, в цей день Пенсійний фонд приступив до фінансування запропонованої президентом Володимиром Зеленським програми допомоги найбільш постраждалим від карантину громадян країни. Йдеться про представників малого бізнесу і їх найманих працівників. Також на отримання «карантинних» 8000 грн можуть розраховувати українці, які після оголошення жорстких протиепідемічних обмежень втратили повністю або частково роботу, а відповідно, і джерело доходу.

На виплати одноразової допомоги громадянам ПФУ виділив 2,8 мільярда гривень, яких вистачить, щоб допомогти утриматися на плаву 354 690 осіб.

Заявку на отримання «карантинних» 8 тисяч можна подати через портал «Дія» до 31 грудня 2020 року. Після короткочасної перевірки зазначена сума надійде на банківську карту ФОП або найманого працівника, що потребує фінансової допомоги.

Варто відзначити, що в ПФУ вже заявили про те, що «карантинні» 8 тисяч можуть змусити повернути назад, якщо з'ясується неправомірне їх нарахування. В яких випадках «карантинну допомогу» доведеться повертати і кому?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ