Today.ua

Купівля недостатнього для пенсії стажу вигідна тільки в одному випадку, - експерт

Президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко розповів, в якому випадку купівля недостатнього стажу для отримання пенсії матиме сенс. Пояснення експерта будуть цікаві всім українцям, які не встигають заробити необхідний для отримання пенсії від держави страхового стажу.

За словами Олександра Охріменка, щоб витрати на докупівлю відсутнього стажу себе виправдали, а не принесли збиток людині, необхідно все чітко розрахувати. Наприклад, якщо вам не вистачає 10 і більше років стажу, то їх купівля не має сенсу, після виплати величезної суми в ПФУ, людина буде отримувати мізерну пенсію.

Є сенс докупити кілька років стажу, якщо у людини зарплата досить висока, Олександр Охрименко назвав приблизну суму в 12 тисяч гривень, то при наявності повного страхового стажу вона буде отримувати по 5-6 тисяч пенсії. Навіть якщо людині не вистачає всього кілька років страхового стажу, але зарплата мінімальна, то покупка відсутніх років втрачає сенс. Якщо ж зарплата дуже висока, то витрати на покупку відсутнього стажу теж будуть захмарними. «Якщо зарплата - дуже висока, і ви будете отримувати максимальну пенсію - 17 тисяч в місяць? А за рік це 170 тисяч», - підкреслив Охріменко.

Нагадаємо, раніше українські експерти заявили, що накопичувальна пенсія, яку намагаються впровадити в Україні, це справжнісінька фінансова піраміда. Українці ризикують втратити всі свої накопичення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ