Today.ua

Отримувати пенсії і субсидії стане простіше: в Україні вводять політику «єдиного звернення»

В Україні вводять політику «єдиного звернення», це означає, що не буде потрібно відкривати окремі рахунки в банку для отримання, пенсій, соціальних виплат і субсидій. Додатково не прийдеться звертатися до Пенсійного фонду, а потім в банк, щоб відкрити окремий рахунок.

Кабінет міністрів України затвердив можливість перерахування соціальних виплат на вже існуючий банківський рахунок, що повністю вписується у впроваджується політику «єдиного звернення». Прем'єр-міністр Денис Шмигаль і нардеп, який брав участь в даному засіданні, Олексій Гончаренко підтвердили, що тепер українцям буде набагато простіше отримувати пенсійні та будь-які інші соціальні виплати.

Варто зазначити, що можливість отримувати пенсію і субсидію на вже наявний банківський рахунок позбавить від необхідності проходити цілий круг звернень до чиновників. Багато українців були змушені оформляти по виходу на пенсію отримання виплат через Укрпошту, оскільки відкриття нового банківського рахунку була справа важкою і витратною за часом. Тепер можна запросто оформити нарахування на свою карту.

Крім того, Кабмін планує запустити в Україні, на початковому етапі проект буде пілотним, Єдину інформаційну систему соціальної сфери, в якій будуть зібрані дані всіх одержувачів соціальних послуг держави. На думку уряду, це дозволить усунути дублювання процесів і функцій в соціальній сфері, а також перевести весь документообіг соціальної сфери в електронний режим.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні можуть урізати пенсії до 1850 гривень, у ПФУ немає грошей на повні виплати пенсіонерам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ