Today.ua

Порошенко - лідер з виведення грошей з України: екс-президент відмивав кошти через свій банк

Підрозділ Мінфіну США FinCEN, який моніторить рух американської валюти по всьому світу, оприлюднив інформацію, що п'ятий президент України виявився лідером по виведенню грошових доларових потоків за кордон.

Згідно з представленими FinCEN документам, Міжнародний інвестиційний банк, власником якого був Петро Порошенко, встиг здійснити 81 операцію. Таким чином фінансова структура, що належить п'ятому президенту України, вивела з країни майже 8 мільйонів доларів США, а завела всього 1,8 мільйона. ВАТ «Міжнародний інвестиційний банк» був заснований в 2008-му році, але після того, як Петро Олексійович програв президентські вибори, банк згорнув роботу. Менш ніж за рік в 2019-му році активи МІБ скоротилися в три рази.

В Україні в матеріалах багатьох кримінальних справ фігурує банк Порошенко. Українські правоохоронці підозрюють, що екс-глава держави вивів з рахунків Міжнародного інвестиційного банку 15 мільйонів доларів США і більше двох млн гривень. Восени 2019-го року в МІБ пройшли обшуки, після чого Петро Порошенко в спішному порядку переписав частину акцій на ім'я свого сина Олексія.

Схоже, хмари над головою Петра Олексійовича знову збираються. Не встиг він оговтатися від минулих кримінальних справ, як на горизонті замаячили нові, ще більш серйозні.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко різко висловився з приводу скасування безвіза для України. Екс-президент упевнений, що у всьому винен Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ