Today.ua

Підвищення мінімальної зарплати до 6500 грн перенесли за порадою зарубіжних партнерів

Не саму приємну для українців новину повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко. Після нарад з міжнародними інституціями було прийнято перенести заплановане раніше підвищення мінімальної заробітної плати до 6500 гривень на більш пізній термін.

Підвищення мінімалки, як розповів глава Мінфіну Сергій Марченко в ефірі одного з українських телеканалів, вирішили перенести з липня 2021 року на грудень того ж року. Дане рішення українська влада прийняла після нарад із зарубіжними партнерами. Експерти міжнародних інституцій порекомендували відстрочити підвищення мінімальної зарплати українцям, перенісши на півроку.

Сергій Марченко пояснив, що сьогодні в Україні здійснюються «шокові вливання в економіку», що може призвести до інфляції гривні, тому після дискусій з західними партнерами влади країни все ж вирішили підвищувати мінімалку українцям до 6,5 тисяч гривень не в липні, а з 1 грудня 2021 року. На сьогоднішній день в Україні мінімальна заробітна плата становить 5000 гривень, з 1 січня 2021 року планується підвищення до 6000 гривень, а з 1 липня повинні були додати ще 500 грн до мінімалки. Чи будуть здійснені етапи підвищення, чи дочекаються українці обіцяних грошей, поки не відомо.

Як розповіла міністр соцполітики Марина Лазебна, в проекті держбюджету-2021 не передбачено скорочення соціальних виплат. Однак керівництву держави необхідно балансувати, щоб підвищуючи добробут громадян не отримати заборгованості через нестачу коштів.

Нагадаємо, раніше експерт розповів, в якому єдиному випадку українцям варто купувати відсутній стаж для отримання пенсії від держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ