Today.ua

П'ять міст України отримають кредити від Європейського банку за програмою «Зелені міста-2»

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) прийняв рішення розширити реалізацію програми Зелені міста 2. В рамках даної програми буде додатково виділено 567 млн євро - кредитних коштів для того, щоб жителі цих населених пунктів забули про промислові викиди в атмосферу.

В рамках програми Зелені міста - 2 ЄБРР надає містам допомогу в поліпшенні якості повітря, чистоти і доступності земельних і водних ресурсів, облаштуванні зелених зон і муніципальної інфраструктури. Грузія, Вірменія і Молдова вже скористалися можливістю «озеленювати» свої міста кредитами від Європейського банку реконструкції та розвитку.

Тепер на черзі Україна. Першим учасником від нашої країни став Львів, на гроші ЄБРР тут вирішили побудувати завод з переробки сміття та рекультивувати Грибовицьке полігон. Тепер до програми Зелені міста - 2 приєдналися крім Львова ще й промислові міста Маріуполь та Кривий Ріг, а також Хмельницький і Київ. В майбутньому очікується, що до даної програми від ЄБРР приєднаються близько сотні міст з різних країн.

Цікаво, що той же Європейський банк реконструкції і розвитку оприлюднив прогноз, згідно з яким очікує швидке падіння економіки України на 4,5 відсотка.

Нагадаємо, раніше Київ очолив рейтинг європейських міст. За яким критерієм столиця України виявилася в лідерах?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ