Today.ua

Зростання цін на яйця: економісти прогнозують подорожчання продукту після свят

Ціна на яйця в Україні зросте після новорічних і різдвяних свят. Цікаво те, що подорожчання відбудеться, попри те, що попит на продукт знизиться в порівнянні зі святковими днями.

Експерти Асоціації тваринників України стверджують, що незабаром відбудеться подорожчання яєць в Україні з кількох причин.

Перша - зростання цін на компоненти комбікорму, що є основоположним у формуванні ціни на курятину та яйця. Річ у тому, що комбікорм становить більшу частину собівартості продукту у виробництві.

Як відомо, кожна причина має слідство. Ціна на комбікорм зросла через неврожай зернових культур, який стався через посуху.

В результаті експерти впевнені в тому, що фермери та промислові виробництва почнуть скорочувати поголів'я птиці (друга причина зростання ціни на яйця), оскільки може виникнути проблема в закупівлі комбікорму.

За словами експерта по птахівництву Асоціації тваринників України Ірини Бойко, на цей час ціна на закупівлю коливається в межах 22 гривень за десяток. На полиці магазинів вони потрапляють за ціною близько 30 гривень за десяток. Попри те, що економісти точно не знають, наскільки зросте вартість продукту, вони впевнені, що цього не минути.

Нагадаємо, в новому році також зростуть ціни на хліб, свинину і бензин. Стало відомо, на скільки подорожчають необхідні кожному українцеві для існування продукти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ