Today.ua

Вартість квартир стрімко падає: в Україні скоро не залишиться жодної «хрущовки»

Вторинний ринок нерухомості поступово сходить нанівець, тому що його перевершує первинний. Також пропозиція перевищує попит, як наслідок, ціна на квартири продовжує падати. Щороку вартість знижується приблизно до 10% на «чешки», і ще стрімкіше падає на «сталінки» і «хрущовки». Глава девелоперської компанії впевнений, що незабаром їх і зовсім не стане в Україні.

За словами Олега Приходько, гендиректора девелоперської компанії Greenol, вторинне житло потроху втрачає в своїй вартості. Експерт зазначив, що ціна знижується щорічно.

Якщо раніше на первинному ринку квартири розкуповували ще до того, як закінчиться будівництво, зараз проєкти здаються з величезною кількістю невикуплених квартир. А це означає, що пропозиція значно перевищує попит.

При цьому в Україні дуже багато аварійних будинків - «хрущовки» і «сталінки» вже відживають своє, і незабаром підуть під знесення. А тому не дивно, що на житло, що пробуло довгий час в експлуатації, падає ціна.

Також вартість нерухомості на «первинці» і «вторинці» безпосередньо пов'язана з курсом долара.

Нагадаємо, попри карантин, оренда квартир в Україні продовжує зростати - за рік на 5,5%. Середня вартість оренди однокімнатної квартири становить 3903 гривні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ