Today.ua

Тариф на виклик швидкої допомоги підвищать в два рази: медики підтримали ідею МОЗ

Міністр охорони здоров'я України заявив, що виклик екстреної медичної допомоги в країні подорожчає вже в наступному році. Тариф збільшать більш ніж в два з половиною рази. Медики задоволені, але пересічні громадяни не дуже ...

В ході брифінгу Максим Степанов розповів, що в 2021-му році в Україні планується підвищити тариф на виклик екстреної медичної допомоги. Послуга з порятунку життя і здоров'я українців буде коштувати значно дорожче.

Так, раніше викликати медиків обходилося в 116 гривень, пізніше тариф виріс до 164 гривень. Тепер же вартість вирішили підняти аж до 412 гривень за один виклик бригади швидкої допомоги додому.

«На наступний рік ми запропонували, щоб це було 412 гривень. Це в два з половиною рази більше діючого тарифу. За нашими підрахунками, новий тариф буде покривати всі витрати на надання цієї медичної послуги», - сказав глава МОЗ. За словами Максима Степанова, медики з радістю сприйняли нову пропозицію Міністерства охорони здоров'я, оскільки кошти підуть на заробітну плату співробітникам клінік, техобслуговування і на паливо для машин, а також на придбання медикаментів та обладнання для машин швидкої допомоги.

Нагадаємо, в 2021-му році в Україні реформують умови надання екстреної допомоги громадянам країни. Виклики поділять на чотири категорії, від цього буде залежати час прибуття медиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ