Today.ua

Ціна на газ для населення зросте в листопаді: в «Нафтогазі» затвердили нові розцінки

У Нафтогазі підвищили вартість кубометра газу для населення. Подорожчало блакитне паливо як в тарифі «Місячний», так і в тарифі «Річний». Скільки тепер платитимуть громадяни України за газ у своїх будинках?

У прес-службі Нафтогазу оприлюднили нові ціни на газ. Так, тариф «Місячний» має на увазі підвищення вартості кубометра блакитного палива з 4,7 гривень за один кубометр до 6,33 гривень. У тарифі «Річний» ціну підняли з 5,24 гривень, як було в жовтні, до 6,45 гривень за кубометр. У зазначену вартість вже включено ПДВ, а ось абонплату за розподіл газу доведеться оплачувати окремо.

Пощастить лише тим українцям, які підключили тариф «Річний» в більш ранні періоди. Для них залишиться вартість блакитного палива на тому рівні, який був зафіксований при переході на літній тариф.

Як пояснили в ЦК Нафтогаз, тариф «Річний» є більш вигідним для абонентів, оскільки захищає від можливих цінових коливань на газовому ринку, допомагаючи значно економити гроші в опалювальний сезон.

Чергове подорожчання газу для населення в листопаді 2020 відбулося з двох причин: по-перше, це сезонний фактор, коли підвищується попит на газ, підвищується і його вартість, а по-друге, оптові ціни на газ в цьому місяці збільшуються, що не може не позначатися на платіжках простих громадян. Адже за новими законами українці купують газ за ринковими цінами без будь-яких знижок і допомоги держави.

Нагадаємо, раніше фахівці розповіли, як в поточному опалювальному сезоні будуть змінюватися ціни на газ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ