Today.ua

Україна заборонить ввезення російської картоплі: чи допоможе ембарго фермерам

В кінці 2019 го року Україна в великих кількостях імпортувала картопля з Росії. Після збору врожаю поточного року, влада має намір ввести ембарго на ввезення «другого хліба» з РФ. Однак фермери та експерти говорять, що краще б в країну перестали завозити картоплю з Білорусі. Чому?

Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тарас Висоцький заявив, що найближчим часом, щоб захистити вітчизняного виробника, Україна планує ввести ембарго на поставки картоплі з Російської Федерації.

Висоцький зазначив, що в кінці 2019 - початку 2020 років Україна імпортувала рекордну кількість картоплі з інших держав. «Заборона імпорту картоплі з РФ, консультації фітосанітарної служби, введення державної підтримки переробки - деякі з інструментів, які будуть застосовані», - розповів Тарас Висоцький про плани уряду.

Однак не всі згодні з тим, що ембарго на поставки російського картоплі допоможе фермерам. Є думка, що імпорт овочів з Білорусі заважає розвиватися сільському господарству в Україні. Картопля, що ввозиться з Білорусі, не дуже високої якості, але його дешева ціна змушує українських фермерів знижувати вартість товарного овоча першого сорту.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що на ринках в Україні істотно подешевшали овочі з «борщового набору».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ