Today.ua

У 2021 році в Україні п'ять разів перерахують пенсії і знову підвищать пенсійний вік

В 2021-му році українських пенсіонерів чекає аж п'ять приємних «сюрпризів». Кабмін запланував цілу низку перерахунків, в ході яких виплати будуть значно збільшені, правда, пощастить не всім категоріям пенсіонерів. Крім того, деяким громадянам країни доведеться довше працювати, щоб заслужити право вийти на пенсію.

Перш за все, неприємні моменти торкнуться жінок. Для них в наступному році вирішили в черговий раз підвищити вік виходу на пенсію. Крім цього, в Україні планується посилення вимог до стажу, страховий стаж, необхідний для нарахування пенсій, буде збільшений.

Так, у 2021 році мінімальний страховий стаж для виходу на пенсію збільшать на 12 місяців, а це значить, що піти на заслужений відпочинок зможуть в 60 років ті українці, які мають за плечима 28 років страхового стажу. Купівля яких бракує для отримання повноцінної пенсії років сильніше вдарить по бюджету громадян. Вартість 1 року складе не 24 937 гривень, як було раніше, а вже 31 680 гривень. Відзначимо, що кількість офіційно відпрацьованих років для виходу на пенсію будуть поетапно збільшувати до 35 років. Останній етап даної пенсійної реформи відбудеться в 2028-му році. Якщо у людини до моменту виходу на пенсію не буде за плечима 15-річного стажу, то він може залишитися без будь-яких виплат від держави.

Що стосується перерахунку пенсійних виплат, то в 2021-му році їх заплановано мінімум п'ять, оскільки буде двічі перерахований і збільшено прожитковий мінімум. Підвищувати мінімальні пенсії будуть в січні, березні, квітні, липні та в грудні. Підвищать виплати працюючим пенсіонерам, людям віком 75, буде проведена індексація пенсій,

Нагадаємо, що найближчий перерахунок пенсій запланований на грудень 2020 року. Кому з пенсіонерів пощастить отримати надбавки до Нового року?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ