Today.ua

В Україні хочуть підвищити тарифи на доставку газу після Нового року

Абонплата за розподіл і транспортування газу в Україні може бути істотно підвищена вже в перший місяць 2021 року. Нові тарифи вже схвалені Нацкомісією з врегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг.

Як повідомляється, НКРЕКП підвищила тарифи для 22 компаній, у зв'язку з цим, абонплата на транспортування газу для побутових споживачів може вирости в 1,7 рази, але це усереднений показник. У різних регіонах України тарифи будуть суттєво відрізнятися.

До того ж в планах, провести подорожчання для 43 газорозподільних компаній у всіх областях країни. А це означає, що тарифи зростуть для всіх українців, але в різних областях вони будуть різними.

Так, в Харкові тариф на доставку газу буде коштувати 46 копійок (з ПДВ), а в столиці - всього 40 копійок. Облгаз в Кременчуці підвищить тариф до 52 копійок за один кубометр газу на місяць.

Найдорожчою абонплата на транспортування блакитного палива буде для жителів Вінницької області - 3 грн 35 коп. Трохи менше, але теж вельми недешево доставка газу обійдеться жителям Львівської області та міста Лубни, тут за один кубометр використаного газу доведеться сплачувати по 3,19 і 3,14 гривень відповідно.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що нова реформа призведе до підвищення тарифів на електроенергію в два рази для всіх громадян України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ