Today.ua

В Україні подешевшає гривня: експерти прогнозують зростання курсу долара

У найближчі кілька тижнів на валютному ринку України відбудуться серйозні зміни. Гривня готова відправитися в круте "піке" в силу настання сезонних чинників. Про це повідомляють фахівці інвестгрупи ICU в Facebook.

Експерти стверджують, що на даний момент гривня зміцнилася і не здає позицій, але дуже скоро все зміниться, національна валюта повернеться до планомірного падіння. Уже в найближчі тижні курс долара США по відношенню до гривні виросте до 29 грн/дол.

Кілька днів тому Національний банк України виставив на продаж 70 мільйонів доларів США, щоб утримати курс гривні на попередньому рівні. Поки це вдається, національна валюта не тільки не втратила у вартості, а й зміцнилася на 12% до 28,14 грн/дол. У зв'язку з цим, багато хто задається питанням, чому гривня зміцнюється, коли їй прогнозували падіння до кінця поточного року? Фінансові аналітики стверджують, що це лише тимчасовий перепочинок, перед серйозним падінням. Вектор ринку змінили два фактора. Перший - скандал навколо Конституційного суду, який «штовхнув гривню вниз», а також той факт, що іноземні інвестори знизили темпи виходу з українських ОВДП. Гривня почала стрімко зміцнюватися, але щоб стримати виникла тенденцію, Нацбанк викуповував по 20 мільйонів доларів США в день, для поповнення резервів. Якби це не було зроблено, то гривня б значно додала в ціні, вважають аналітики ICU.

«Однак уже в найближчі тижні курс повернеться до поступового падіння і під впливом сезонних факторів повернеться в коридор 28,5-29 грн/дол», - йдеться в повідомленні.

Дізнайтеся також прогноз аналітиків щодо курсу валют в Україні на 2021 рік. Що чекає гривню, долар та інші види валют?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ