Today.ua

В Україні вступлять в силу нові правила виходу на пенсію

Поступове впровадження пенсійної реформи в Україні триває, в новому 2021 році набувають чинності нові правила. Багатьом громадянам доведеться працювати до 63 або 65 років.

З 1 січня 2021 року в Україні на 12 місяців збільшується страховий стаж, тепер для виходу на пенсію необхідно відпрацювати мінімум 28 років з офіційним працевлаштуванням, здійснюючи при цьому всі необхідні податкові та пенсійні відрахування.

Так, якщо у громадянина України від 15 до 18 років страхового стажу, то їм доведеться працювати до 65 років, щоб мати право на отримання пенсійних виплат.

Якщо стажу від 18 років, але менше 28, то працювати доведеться до 63 років. За словами експертів, через кілька років число українців, які працюватимуть до 63 років збільшиться на 40 відсотків.

Відсутні роки страхового стажу можна буде докупити, з 2021 року сума одного місяця стажу становитиме 2 640 гривень.

Крім того, люди, які не працюють, можуть робити добровільні внески до Пенсійного фонду. З січня 2021-го сума становитиме 1320 гривень на місяць.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Пенсійному фонді будуть робити індивідуальний перерахунок пенсій. Хто може розраховувати?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ