Today.ua

Влада пояснила підвищення цін на тепло у 2021 році

2021 рік приніс підвищення цін майже на всі комунальні послуги. І тепло не стало винятком. У деяких регіонах України ціни піднялися майже вдвічі. Уповноважені органи пояснили, з чим пов'язане зростання цін.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електроенергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), у 2021 році внесла деякі корективи в тарифи на виробництво теплової енергії для населення, релігійних та бюджетних організацій по всіх регіонах.

Після підвищення ставки на тепло середньозважений тариф для послуг населенню для 23 ТЕЦ і когенераційних установок становить 1121 гривню і 71 копійку за Гкал.

Найбільше ціни зросли для підприємства «Євро-реконструкція» - 49,7%, яке забезпечує теплом 300 тисяч сімей Дніпровського і Дарницького районів української столиці. Найменше тариф піднявся для Дніпровської ТЕЦ - 5,5%.

На плюс-мінус 30% зросли ціни для Новороздільської, Новояворівської, Білоцерківської, Чернігівської ТЕЦ, ТОВ "Сумитеплоенерго", а також КП "Міськтепловоденергія" та КП "Хмельницьктеплокомуненерго".

За інформацією НКРЕКУ зростання цін на тепло пов'язане з тим, що відбулося зниження обсягів виробництва теплової енергії, підвищення зарплати для ліцензіатів, зростання ціни на паливо і ріст витрат на послуги з розподілу природного газу.

Нагадаємо, "Нафтогаз" змінив ціну на газ для підприємств теплоенерго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ