Today.ua

Зарплати вчителів в Україні зростуть на 20%

Зарплата вчителів в Україні знову зростуть. У Кабміні затвердили нову тарифну сітку для розрахунку заробітної плати працівникам бюджетних установ. Хороші новини повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Стало відомо, що з першого дня нового 2021 року розмір посадових окладів для працівників бюджетних установ будуть розраховувати з розміру окладу працівника одного тарифного розряду - 2670 гривень. З 1 грудня ця сума виросте до 2893 гривень.

«Зарплата вчителів зросте на 20% вже в цьому місяці. Тільки що уряд затвердив нову тарифну сітку для розрахунку зарплат працівників бюджетних установ», - пише в своєму Telegram-каналі Шмигаль.

Прем'єр-міністр також підкреслив, що гроші на це є:

«Уряд виділив в цьому році на зарплати вчителів майже 100 мільярдів гривень. Тому сьогоднішнє рішення абсолютно прораховано і забезпечено відповідними фінансами».

За словами глави Міністерства освіти та науки, вчителі без категорії будуть отримувати на 809 гривень більше, а саме 4859 гривень. Вчителям вищої категорії підняли зарплату на 1076 гривень, і виплата складе 6461 гривню.

Нагадаємо, також стало відомо, на скільки в березні зросте середня зарплата в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ