Today.ua

ФОПи масово отримують карантинні 8 тисяч: Шмигаль назвав суму, вже витрачену з бюджету

Багато українських ФОПів уже отримали свої карантинні 8 тисяч. Зараз із бюджету активно виплачуються гроші підприємцям, які встигли раніше подати заявки на виплати, розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Facebook.

Прем'єр повідомив, що станом на 24 грудня (останній робочий день минулого тижня) допомогу від держави у вигляді карантинних 8 тисяч встигли отримати більше 354 тисяч українців, зайнятих у малому бізнесі. На виплати їм вже пішло 2,8 мільярда гривень з бюджету.

Глава Кабміну також нагадав, що виплати триватимуть і надалі. Реєстрація тих, хто потребує такої допомоги, продовжена до 31 грудня. При цьому в уряді раніше повідомляли, що карантинні 8 тисяч отримають усі ФОПи, яким належить така допомога. Але ті, хто подав заявки пізніше, одержать допомогу від держави вже на початку наступного року. Він також закликав підприємців, які ще не подали заявок, поквапитись, аби встигнути подати їх у встановлений термін.

"Закликаю підприємців і звичайних працівників подавати заявки, щоб всі змогли отримати такі виплати", - написав прем'єр.

Нагадаємо, Нацбанк скасував комісійний збір із виплат по карантинних 8 тисячах для ФОПів. Ці гроші мають надходити в повному обсязі з окремого рахунку Пенсійного фонду, відкритого в Ощадбанку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ