Today.ua

Багатьом українцям припинили виплату пенсії з інвалідності: у ПФУ назвали причину

Багато українців, які отримують пенсію з інвалідності, зіткнулися з проблемою: їм припинили надходити виплати через закінчення терміну дії довідки про інвалідність. При цьому жодної поправки на воєнний час у ПФУ не роблять.

У Пенсійному фонді дали роз'яснення, про що потрібно поклопотатися громадянам, які отримують пенсію з інвалідності, щоб її виплата не переривалася.

"У мене інвалідність ІІ групи і отримую пенсію у зв'язку із втратою годувальника. Зараз пенсію скасували, бо довідка з МСЕК закінчилася. Хоча є закон, згідно з яким під час воєнного стану дія довідки триває. Чи законні дії Пенсійного фонду? Як домогтися поновлення виплат без проходження МСЕК? Виїхала з окупованої території та проживаю у Польщі", — поцікавилася українка.

У ПФУ їй відповіли, що для безперервності виплат потрібно, щоб у Пенсійному фонді ухвалили рішення про їхнє продовження. А для цього клієнт має, своєю чергою, вчасно оновити документи, що дають підстави для виплати пенсії з інвалідності.

Заяву щодо продовження виплати разом із пакетом документів можна, звичайно, принести до будь-якого Головного управління ПФУ особисто. Але якщо людина перебуває за кордоном, або належить до маломобільних груп, то вона може пакет документів надіслати двома способами:

Разом із заявою потрібно буде подати копії таких документів:

При надсиланні документів онлайн всі вони, звичайно, надсилаються в електронному вигляді. А ось при надсиланні поштою потрібно буде роздрукувати заяву та заповнити її.

Нагадаємо, українці можуть втратити частину пенсії під час її призначення. Про що потрібно подбати заздалегідь, щоб цього не сталося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ